BONN - Deutsche Telekom ziet af van zijn voornemen om zijn dochteronderneming in de mobiele telefonie, T-Mobile International, nog dit halfjaar naar de beurs te brengen. Het grootste telecomconcern van Europa wacht op een verbetering van het beursklimaat.

Het besluit tot uitstel is maandagavond genomen op een vergadering van de raad van commissarissen. Een nieuwe datum voor de beursgang is niet bekendgemaakt.

Deutsche Telekom zal door het uitstel dit jaar de schuld niet kunnen terugbrengen tot 50 miljard euro. Deze doelstelling is verschoven naar eind 2003.

Eind vorige maand bleek het mislukken van de verkoop van de kabelnetwerken aan Liberty Media al een forse streep door het streven van Deutsche Telekom om de schuldenlast (62,5 miljard euro) te verminderen. Door de mislukte overeenkomst liep Deutsche Telekom ,5 miljard euro mis.

De tegenvallers zijn voor de telecomonderneming aanleiding om dit jaar het dividend aan de aandeelhouders met 40 procent te verlagen. Beleggers in Deutsche Telekom kunnen rekenen op 37 eurocent per aandeel.