LAUSANNE/BILTHOVEN - Het biotechnologiebedrijf IsoTis haalt zijn operationele activiteiten nog dit jaar weg uit Bilthoven. De onderneming wil al haar productie- en ontwikkelingsactiviteiten concentreren in het Amerikaanse Irvine. Dat heeft IsoTis dinsdag gemeld bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

IsoTis verkeert al enige tijd in zwaar weer, maar slaagde erin zijn verlies te halveren. Het verlies nam af van 6,2 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2003 tot 3,2 miljoen dollar (circa 2,7 miljoen euro) in dezelfde periode van dit jaar.

De onderneming onderging vorig jaar een gedaantewisseling. Na de fusie met het Zwitsere Modex eind 2002, nam IsoTis in 2003 het Canadese GenSci over. De eerste kwartaalhelft van dit jaar is een afspiegeling van de gecombineerde activiteiten. De totale omzet kwam uit op 6,6 miljoen dollar (ruim 5,5 miljoen euro) tegen 0,8 miljoen dollar een jaar eerder.

De beursgenoteerde onderneming heeft productie- en ontwikkelingsfaciliteiten in zowel het Zwitserse Lausanne, waar ook het hoofdkantoor staat, als in Irvine en Bilthoven. IsoTis heeft bijna 150 werknemers.