ZAANDAM - De omzet van Albert Heijn heeft in het eerste kwartaal van dit jaar stand gehouden, ondanks de prijzenslag tussen supermarkten. De keten Albert Heijn boekte iets meer omzet. De groei was te danken aan een groter aantal klanten, dat de lagere kassabon per boodschappenmandje compenseerde.

Dat heeft moederconcern Ahold dinsdag bekendgemaakt. De omzet van het gehele concern kwam uit op 15,4 miljard euro. Dat is 11,3 procent minder dan in de eerste drie maanden van 2003.

De omzetdaling is het gevolg van ongunstige wisselkoersverhoudingen en desinvesteringen. Worden deze effecten uit de cijfers gehaald, dan was er sprake van een omzetgroei van ,3 procent.

Vooral de lage dollarkoers gaf de inkomsten van Ahold een knauw. Omgerekend in euro's daalde de omzet van de supermarkten in de Verenigde Staten met bijna 15 procent tot 6,6 miljard. De Amerikaanse voedseldistributeur US Foodservice droeg 4,5 miljard euro bij aan de omzet van Ahold. Dat is bijna 10 procent minder dan in het voorgaande jaar.