DEN HAAG - Het telecomconcern KPN heeft in het eerste kwartaal een winst van 375 miljoen euro geboekt. Dat is veel minder dan de 770 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar, maar dat resultaat werd toen fors opgekrikt door 672 miljoen aan boekwinsten.

De omzet bleef ongeveer op hetzelfde niveau en kwam uit op 2,9 miljard euro. Dat bleek maandag uit de kwartaalcijfers die KPN publiceerde.

Bij de divisie mobiele telefonie steeg de omzet met 6,9 procent. De toename was te danken aan de "sterke prestaties" van de Duitse dochter E-Plus (12,5 procent meer omzet) en het Belgische BASE (plus 38,9 procent), zo stelde KPN in een verklaring.

De divisie vaste telefonie had het wederom moeilijk. De omzet kwam 3,5 procent lager uit. Binnen de divisie bleef snel internet via een adsl-verbinding wel een succesnummer. Het aantal adsl-klanten verdubbelde tot 913.000.

Topman Ad Scheepbouwer toonde zich tevreden over "wederom een succesvol kwartaal". Volgens hem ziet KPN de rest van dit jaar "met vertrouwen tegemoet".