NEW YORK - De effectenbeurs op Wall Street wist woensdag geen richting te bepalen. Na een aanvankelijk hogere opening zwabberde de toonaangevende Dow-Jonesindex tussen plus en min. In het laatste uur krabbelde de beurs iets op.

Uiteindelijk sloot de graadmeter op een stand van 8957,02 punten. Dat is een winst van 84,95 punten (0,96 procent). Beter verging het technologiebeurs Nasdaq. Daar sloot de index met een winst van 32,49 punten (2,36 procent) op een stand van 1409,08 punten.

Bodem bereikt

De markt bleef onder druk staan door tegenvallende resultaten van enkele bedrijven en onzekere analisten. Maar veel beleggers zijn ervan overtuigd dat de bodem in de markt is bereikt. Zij proberen nu aandelen te bemachtigen nu de prijs relatief laag is.

AOL en AT&T stijgen

Het nieuws van de dag kwam van AOL Time Warner en AT&T. Het mediabedrijf AOL Time Warner koopt de studio van Warner Brothers. Ook brengt het bedrijf zijn kabelbelangen onder in een nieuwe onderneming, waarin telecombedrijf AT&T een belang krijgt van 21 procent. Over de ingewikkelde transactie is acht jaar onderhandeld. Beleggers reageerden enthousiast op de aankoop en beloonden AOL Time Warner met een winst van ruim 7 procent. AT&T klom bijna 9 procent.

Weer winst Home Depot

Doe-het-zelfketen Home Depot bracht in de loop van de dag cijfers naar buiten die beter waren dan verwacht. Op dat nieuws steeg het fonds met 8 procent.

Euro

De euro noteerde aan het einde van de handel een stand van ,9798 dollar. In Amsterdam was de euro aan het einde van de middag ,98 dollar precies. Een dollar kost dus 1,0202 euro.