LUXEMBURG - SBS Broadcasting heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 3,9 miljoen euro. Dat is veel minder dan het negatieve resultaat van ruim 8,6 miljoen euro in dezelfde periode van 2003. In Nederland is het op de beurs genoteerde radio- en televisiebedrijf eigenaar van de tv-zenders SBS6, Net5 en Veronica.

De omzet steeg met 22 procent tot ruim 140,6 miljoen euro. Financieel directeur Markus Tellenbach bestempelde de resultaten van SBS donderdag als "een stevig begin" van dit jaar. Volgens Tellenbach haalde de televisietak van SBS meer omzet binnen dan die van de concurrentie. Over de hele linie blijft de onderneming zich concentreren op kostenbeheersing.

"We liggen op koers om een significante toename van het operationele inkomen te behalen", zei Tellenbach. In het eerste kwartaal van dit jaar was er nog steeds sprake van een operationeel verlies van ruim 2,5 miljoen. Dat was wel veel lager dan de 6,2 miljoen euro van een jaar eerder.

In Nederland haalde SBS Broadcasting meer omzet binnen. De omzet van SBS6, Net5 en Veronica steeg van 39,6 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2003 naar 41,9 miljoen in de eerste drie maanden van dit jaar.