WILLEMSTAD/AMSTERDAM - De nieuwe luchtvaartmaatschappij DutchCaribbeanExel gaat per 1 juli drie maal per week vliegen tussen Amsterdam en Curaçao. Dat meldde ExelAviationGroup, de eigenaar van DutchCaribbeanExel.

Het moederbedrijf heeft onder de naam HollandExel de vergunningen en de infrastructuur voor de vluchten op de midatlantische route overgenomen van het failliet verklaarde Air Holland. Ook gaan circa dertig man personeel over.

Voor het aanvullende personeel begint op de Antillen binnenkort een wervingscampagne voor lokaal grond-, cabine- en cockpitpersoneel. Volgens ExelAviatonGroup bieden de transatlantische vluchten aansluiting op het bestaande netwerk van BonairExel en het spoedig te starten Zuid-Amerikaanse netwerk van ArubaExel. "Curaçao gaat hiermee een 'hub'-functie vervullen voor het Exel-netwerk in de Antillen", aldus het moederbedrijf.

ExelAviationGroup laat weten dat de start van DutchCaribbeanExel niet betekent dat samenwerking met de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Dutch Caribbean Airlines (DCA) definitief van de baan is.

Maar de maatschappij wil niet langer wachten op de uitkomst van onderhandelingen. "Er zijn nog gesprekken gaande, maar de behoefte aan betrouwbaar vervoer tussen de Antillen en Amsterdam voor een concurrerend tarief is groot en actueel. Daarom heeft ExelAviationGroup besloten om nu te starten met haar eigen capaciteit", aldus een verklaring.

DutchCaribbeanExel zet op haar lijndiensten een Boeing 767-300 in. De tarieven voor de vluchten beginnen bij 449 euro.