AMSTERDAM - Het Nederlandse bank- en verzekeringsconcern ING ziet af van de aankoop van een belang van 19,2 procent in de Mexicaanse Banco Bital. Het besluit is genomen nadat de Britse concurrent HSBC woensdag een bod had gedaan op het moederbedrijf van de Mexicaanse bank, Grupo Financiero Bital.

ING maakte begin deze maand bekend ongeveer 230 miljoen euro te betalen voor het belang. Daar had het maanden over onderhandeld. De transactie zou in het vierde kwartaal worden afgerond. De Mexicaanse bank zou het geld gebruiken als kapitaalinjectie.

ING, dat donderdag met de halfjaarresultaten komt, houdt wel het gezamenlijke verzekeringsbedrijf met Grupo Bital. Daarin hebben de Nederlanders een belang van 49 procent.

Het bod van HSBC op Grupo Financiero Bital waardeert het Mexicaanse bedrijf op 1,14 miljard dollar (1,16 miljard euro). De Britse bank heeft de steun van aandeelhouders met 52 procent. De Spaanse Banco Santander Central Hispano, die een belang van 26,6 procent heeft, liet woensdag weten bereid te zijn mee te werken.