AMSTERDAM - Oprichtster Nina Brink van World Online heeft een klacht ingediend bij de Deken van de Orde van Advocaten over het advocatenduo O. Hammerstein en G. Spong. Ze lijkt wat zij als moddergooien in haar richting beschouwt, meer dan zat. Bovendien wil Brink de advocaten persoonlijk aansprakelijk stellen voor publicitaire schade die zij haar hebben aangedaan.

Spong en Hammerstein vertegenwoordigen beleggers die flink hebben verloren bij de geflopte beursgang van internetbedrijf World Online. Om verhaal te halen voeren de advocaten diverse rechtszaken. Zo heeft het duo recentelijk zijn beklag gedaan bij het gerechtshof in Amsterdam over het feit dat het OM Brink niet strafrechtelijk vervolgt. Het rechtscollege moet nu kijken of het OM zijn werk goed heeft gedaan.

Volgens Spong vindt Brink dat die klacht ten onrechte is ingediend en te lang op zich zou hebben laten wachten. Het advocatenduo ziet de tuchtzaak bij de Orde met vertrouwen tegemoet. "Ik lig er niet wakker van", aldus Spong vrijdag. "Het is een zinloze exercitie."

Pikant aan de zaak is dat Brinks advocaat M. Wladimiroff en G. Spong voormalige compagnons zijn. Brink en Wladimiroff willen niet reageren.

Overigens probeert Brink ook te voorkomen dat zij opnieuw in de media in een kwaad daglicht komt te staan. Tijdens een seminar voor studenten afgelopen maandag moesten aanwezige journalisten een geheimhoudingsverklaring tekenen.

Volgens een woordvoerder van de voormalige topvrouw van World Online moet ze al haar woorden wegen als de pers erbij is. "Sinds de beursaffaire heeft ze geleerd dat ze niet alles over zich heen moet laten gaan."