ROSMALEN - De nettowinst van bouwbedrijf Heijmans is vorig jaar toegenomen tot 70,2 miljoen euro. Dat is een stijging van 46 procent ten opzichte van 2000. Dat heeft Heijmans woensdag bekendgemaakt. De omzet kwam uit op bijna 2,3 miljard euro, eveneens een toename van ruim 46 procent.

Het bouwbedrijf uit Rosmalen heeft de doelstelling op de lange termijn verhoogd. Heijmans gaat uit van een winstgevendheid van 5 procent netto in 2006 en een omzet van 5 miljard euro, waarvan 1 miljard buiten Nederland. Voor komend jaar verwacht de bouwer een omzet van 2,5 miljard euro en de winst verder te verhogen met 20 procent.

Heijmans behoort inmiddels tot de top in Nederland bij het ontwikkelen van vastgoed. Vooral voor goede locaties voor de duurdere woningbouw heeft het bedrijf een fijne neus. In eigen ontwikkeling realiseerde Heijmans vorig jaar 2148 woningen.

In de bouw haalde het door J. Janssen geleide bedrijf de helft van de resultaten uit de woningbouw en voor de andere helft uit de bouw van kantoren en winkelcentra. Verder heeft de Rosmalense bouwer nog aardig wat grond achter de hand: terrein voor zo'n 34 woningen en voor ongeveer 880.000 vierkante meter bedrijfsruimte.

In de infrastructuur was het beeld wisselend. Heijmans zit diep in allerlei grote projecten zoals bijvoorbeeld de Betuwelijn. Het bedrijf merkt echtertegelijkertijd dat de overheid daaraan veel uitgeeft. Voor kleinere opdrachten zoals onderhoud van wegen zit daardoor minder in de knip.