RENSWOUDE - De internationale detailhandelsorganisatie A.S. Watson neemt de drogisterijketen Kruidvat over. Dat heeft de tot nu toe zelfstandige onderneming Kruitvat donderdag bekendgemaakt. Kruidvat heeft niet gemeld hoeveel Watson voor de drogisterijketen betaalt.
Kruidvat

Watson is een dochteronderneming van het in Hongkong gevestigde Hutchison Whampoa, dat verder onder meer actief is in mobiele telefonie en havens. Het detailhandelsconcern heeft winkels voor persoonlijke verzorging in zeventien Europese en Aziatische landen. Samen met het Kruidvat bedraagt de omzet ruim 7 miljard euro.

Onder Kruidvat vallen niet alleen de Kruidvat-drogisterijen, maar ook Trekpleister en het Britse Superdrug. In totaal hebben die meer dan 1900 verkooppunten, waar 24.000 mensen werken.

Watson wil door de overname zijn positie in Europa verder versterken. In 2000 nam het de Britse keten Savers al over. Kruidvat nam vorige week een belang van 40 procent in de Duitse Rossmann-keten. Het heeft de Franse dochter Nobicé terugverkocht aan de voormalige eigenaar.