AMSTERDAM - Olieconcern Petroplus wil ook in België, Spanje en Hongarije onbemande tankstations gaan exploiteren. In Nederland telt het bedrijf al 25 van dergelijke stations, onder de naam Tango. Er zijn er nog eens zes in aanbouw. Het bedrijf verwacht eind van dit jaar in totaal vijftig onbemande stations te hebben.

De Tango-stations in Nederland hebben al in het tweede jaar van hun bestaan positief bijgedragen aan de groepswinst. Ze waren in goed voor een operationele winst van 0,6 miljoen euro. Het concern verwacht dat de stations dit jaar een operationele winst van 2,5 miljoen euro draaien.

De nettowinst van Petroplus steeg in 2001 met 30 procent naar ,2 miljoen euro, zo maakte het concern woensdag bekend. De omzet nam met 51 procent toe tot 5,43 miljard euro.

De winst per aandeel steeg met 7 procent tot 1,35 euro. Ook voor verwacht Petroplus een stijging van de winst per aandeel. Het bedrijf ziet nu af van een meer concrete prognose. Daar zijn de marktomstandigheden te volatiel voor, aldus het bedrijf.