AMSTERDAM - Bij US Foodservice, de Amerikaanse dochteronderneming van Ahold, gaat een nieuw bestuursteam aan de slag. Het bedrijf gaat bovendien volgens een andere opzet opereren. Dat maakte Ahold vrijdag bekend.

Zes Amerikanen vormen onder leiding van de eerder benoemde Larry Benjamin het nieuwe team. Zo treedt de van Specialty Foods Corporation afkomstige Robert Fishbune aan als de nieuwe financieel directeur. De operationele activiteiten van US Foodservice worden verdeeld over zeven verschillende eenheden, waarvan vier geografische.

"Ik ben ervan overtuigd dat deze veranderingen zullen bijdragen aan het herstel van het concurrentievermogen van de onderneming", aldus een verklaring van Ahold-topman Anders Moberg.

US Foodservice raakte vorig jaar tot schade van heel Ahold in het slop door boekhoudkundige malversaties. Er werd op grote schaal gesjoemeld met inkoopkortingen. De affaire kostte topman Jim Miller en andere managers de kop. Miller, die circa 10 miljoen dollar eist als financiële genoegdoening, werd vorig jaar oktober opgevolgd door zijn landgenoot Benjamin.