SOESTERBERG - De kledingwinkelketen Steps wil over een maand een doorstart maken. Het bedrijf kreeg half maart uitstel van betaling, omdat het niet meer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen. De onderneming hoopt medio mei een overeenkomst te sluiten met de schuldeisers. Grofweg wil Steps 60 procent van de 12 miljoen euro aan schulden betalen.

Dat heeft bewindsvoerder H. Dulack woensdag bekendgemaakt. In een crediteurenakkoord biedt Steps aan elke schuldeiser de eerste euro volledig terug te betalen. Als een schuldeiser meer geld terugkrijgt, dan wil de winkelketen van de rest van het bedrag 60 procent uitkeren.

De bewindvoerder is optimistisch over het slagen van een doorstart, onder meer omdat Steps dankzij twee kapitaalverschaffers sinds de surseance de winkels draaiende heeft weten te houden. Er moet nog wel gereorganiseerd worden in het bedrijf, dat vorig jaar met circa honderd winkels en achthonderd werknemers een omzet boekte van ongeveer 45 miljoen euro. Hoeveel gesneden moet worden in het winkel- en personeelsbestand is nog onduidelijk.