AMSTERDAM - Crucell heeft in het eerste kwartaal van 2004 een nettoverlies geleden van 7 miljoen euro, vergeleken met een nettoverlies van 3,6 miljoen euro een jaar eerder. Het biotechnologiebedrijf wijt het verlies aan 'non cash'-kosten die voortkomen uit optieregelingen.

Het verlies per aandeel liep op van 0,10 euro per aandeel in het eerste kwartaal van 2003 tot 0,19 euro in het eerste kwartaal van 2004. De omzet steeg van 2,1 miljoen euro naar 4 miljoen euro, voornamelijk dankzij de overeenkomst met Aventis Pasteur voor de ontwikkeling van griepvaccins.

De licentie-inkomsten stegen in het eerste kwartaal op jaarbasis van 1,7 miljoen euro naar 2,8 miljoen euro. De inkomsten uit de recente overeenkomsten met Pfizer Animal Health, de Aeras Foundation en NIAID worden als uitgestelde omzet geboekt omdat er voorwaarden aan verbonden zijn ten aanzien van toekomstige prestaties.

Crucell ontving in het eerste kwartaal van 2004 1,2 miljoen euro aan overheidssubsidies in vergelijking met 0,4 miljoen euro een jaar eerder.

Crucell handhaaft de verwachting dat de cash burn dit jaar uit zal komen op 20 tot 25 miljoen euro. Het bedrijf geeft verder geen verwachtingen voor 2004.