BIDDINGHUIZEN - Attractiepark Six Flags Holland bij Biddinghuizen heeft een nieuwe eigenaar. De Amerikaanse moedermaatschappij heeft het pretpark verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Palamon Capital Partners. Dat heeft een woordvoerster van Six Flags dinsdag bekendgemaakt.

Palamon Capital Partners betaalde volgens de Europese zegsvrouw van het Amerikaanse bedrijf 200 miljoen Amerikaanse dollar voor zeven van de in totaal acht Six Flags-parken in Europa. Six Flags Holland begon vorige week woensdag aan het nieuwe seizoen. De woordvoerster verzekert dat bezoekers dit jaar nog geen veranderingen zullen merken.

Toekomstplannen

Zij stelt ook dat het personeel dit seizoen niet hoeft te vrezen voor gevolgen van de verkoop. De zegsvrouw vindt het verder te vroeg om zich over volgend jaar uit te laten. De nieuwe baas zou zijn precieze toekomstplannen namelijk nog niet hebben onthuld.

Van de verkochte attractieparken liggen er drie in Frankrijk en twee in België. De resterende twee zijn Six Flags Holland en Warner Bros Movieworld in Duitsland. Alleen het gelijknamige filmthemapark in Madrid bleef buiten de verkoop, omdat Six Flags dat park niet zelf in eigendom heeft.