HANNOVER - Twee jaar na de terroristische aanslag op het Tunesische vakantie-eiland Djerba heeft een van de slachtoffers het reisconcern TUI aangeklaagd. In naam van zijn toen zwaargewond geraakte inmiddels vijfjarige zoon en alle andere slachtoffers is Michael Esper naar de rechter gestapt.

"Wij willen nagaan in hoeverre TUI medeschuldig is aan het leed van de slachtoffers van Djerba'', aldus Esper dit paasweekeinde. Een woordvoerder van TUI zei dat de organisatie zich niet schuldig voelt. Er was volgens hem geen enkele informatie bij TUI voorhanden die had kunnen wijzen dat Djerba doelwit zou kunnen worden van terroristen.

Esper beweert daarentegen dat TUI wel degelijk beschikte over materiaal waaruit blijkt dat er op Djerba spanningen waren en dat de onderneming de toeristen geen mogelijkheid heeft geboden hiervan kennis te nemen.

Bij de zelfmoordaanslag van een Tunesische aanhanger van het terreurnetwerk al-Qaeda voor de synagoge in Djerba in april 2002 kwamen 22 mensen om het leven onder wie 14 Duitse toeristen.