SCHIPHOL - Schiphol-topman G. Cerfontaine wordt niet de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Hij heeft woensdag besloten bij de luchthaven te blijven, zei een woordvoerster van Schiphol donderdag.

Cerfontaine was een van de belangrijkste kandidaten om de huidige voorzitter van VNO-NCW, J. Schraven, op te volgen. Het is onduidelijk welke kandidaten voor het voorzitterschap zijn overgebleven.

De Schiphol-topman heeft een afweging gemaakt, waarbij het Schiphol-dossier zwaarder woog, stelde zijn zegsvrouw. Cerfontaine probeert al jaren de luchthaven naar de beurs te brengen. Tot nu toe is dat niet gelukt, maar er lijkt inmiddels wel schot in de zaak te komen. Minister Zalm van Financiën zei begin maart dat Schiphol waarschijnlijk snel wordt geprivatiseerd.

Cerfontaine geeft sinds 1998 leiding aan de luchthaven. Daarvoor was hij onder meer directievoorzitter van het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Schraven trad in 1999 aan. Hij stapt in december van dit jaar op na bijna twee termijnen het voorzitterschap van VNO-NCW te hebben bekleed.