DEN HAAG - De veertig franchisenemers van de Primafoon-winkels die KPN van de hand wil doen, gaan niet akkoord met de huidige voorstellen van de Retail Development Company (RDC). Dat heeft KPN zondag bekendgemaakt.

RDC en KPN maakten vrijdag gezamenlijk bekend dat RDC vijftig Primafoon-winkels van KPN wil kopen. Veertig van die winkels worden gerund door zelfstandige ondernemers. Zij liggen nu dwars.

"Geen van de franchisenemers gaat akkoord met het voorstel zoals het er ligt", aldus een woordvoerster van KPN. Mogelijk zien de ondernemers op tegen het verlies van de naam Primafoon voor hun winkels. RDC wil de winkels een nieuwe naam geven.

KPN maakte in januari bekend af te willen van alle veertig franchisevestigingen en nog een aantal eigen Primafoon-winkels. Uiteindelijk wil KPN honderd winkels behouden.

RDC exploiteert de ketens Plantage Boekhandel (21 vestigingen) en Read Shop (80 kiosken). RDC wil het huidige assortiment uit de Primafoon-winkels uitbreiden met multimediaproducten zoals digitale camera's en DVD's. Verder wordt RDC dealer van KPN.

/ECONOMIERDC wil Primafoon-winkels kopen van KPN