ZEIST - De verzekeraar Levob sluit zich aan bij Avéro Achmea. De nieuwe combinatie wordt binnen de Achmea-groep verantwoordelijk voor de verkoop van verzekeringen via tussenpersonen. Na de fusie houdt Levob op zelfstandig te bestaan. Dat hebben beide bedrijven maandag bekendgemaakt.

"Achmea is een uitstekende dienstverlener om ons bij aan te sluiten", zei B. Lugtigheid, bestuursvoorzitter van Levob. Volgens hem biedt de overeenkomst de beste garantie voor de werknemers van de verzekeraar. Het is de bedoeling dat de bankactiviteiten en de financiële dienstverlening van Levob op termijn ook worden samengevoegd met onderdelen van Achmea.

De fusie heeft geen gevolgen voor het personeel. Levob heeft volgens een woordvoerder garanties gekregen dat er in elk geval tot drie jaar na het samengaan geen ontslagen vallen onder de ruim vierhonderd werknemers.

Levob is zelf op zoek gegaan naar een partner. De keuze is uiteindelijk op Achmea gevallen, omdat de bedrijven "dezelfde visie op de markt hebben", aldus de zegsman. Bovendien waren de voorwaarden die Achmea aan een fusie stelde gunstig.

De merken Levob en Avéro Achmea blijven na de fusie bestaan. De belangrijkste vestigingen komen in Leeuwarden en Leusden. Jaarlijks heeft de nieuwe combinatie een premie-inkomen van ongeveer 901 miljoen euro. Bij de twee ondernemingen werken in totaal 1143 mensen.