AMSTERDAM - De elektronicaketen Megapool vraagt uitstel van betaling aan. De directie van het bedrijf heeft zondagavond per koerier een brief laten bezorgen bij alle werknemers. Hierin staat dat zij tot nader order thuis kunnen blijven, aldus het Radio 1 Journaal.

De 79 winkels in Nederland blijven maandag gesloten. Datzelfde geldt voor de zestien zaken die in België zijn bevestigd. Volgens De Telegraaf worden alle zaken extra beveiligd. De 47 franchisezaken blijven wel open.

Felle concurrentie

Megapool had last van de felle concurrentie in de branche. Bovendien zijn de winstmarges in de branche niet hoog. Daardoor staan de resultaten onder druk. Megapool wilde op korte termijn de kosten drukken en voor de langere termijn met een aangepaste formule komen.

R. Philippo van FNV Bondgenoten zegt dat het bedrijf de afgelopen jaren niet heeft geïnvesteerd in winkels. "Het afgelopen jaar zijn er drie directiewisselingen geweest. De huidige directeur E. Turksma is niet in staat gebleken om zijn eigen reorganisatie te financieren."

Volgens de vakbondsbestuurder wijst de directie van Megapool naar de branchevervaging in de markt. Philippo zelf spreekt over mismanagement. "De directie was niet staat om het tij te keren."

Megapool heeft zijn hoofdkantoor in Apeldoorn. Het bedrijf heeft drie grootaandeelhouders: ABN Amro Participaties, MW Investment en Breed Invest.