AMSTERDAM - Bouwconcern Ballast Nedam is in de rode cijfers beland. Het bedrijf boekte in 2001 een nettoverlies van 50 miljoen euro, zoals al eerder aangekondigd in december. De omzet van het concern kwam uit op 2,328 miljard euro tegen 2,098 miljard een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Bekijk video

Dat het bedrijf in het rood terecht is gekomen, heeft te maken met een reorganisatie. Ballast Nedam wil de risico's van de buitenlandse activiteiten beperken. Een reorganisatielast is ten laste van het resultaat gebracht.

Ballast Nedam kon het afgelopen jaar de baggeractiviteiten van HBG overnemen. De transactie had nogal wat juridische voeten in aarde omdat aandeelhouders meer zagen in de opsplitsing van HBG in een bouw- en een te verkopen baggerpoot. Uiteindelijk oordeelde de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam dat de transactie toch door mocht gaan.

Ballast Nedam denkt dat de omzet over het lopende jaar net zo hoog uitkomt als die van 2001. Het bedrijf heeft nog voor 2,5 miljard euro opdrachten in portefeuille. Over de winst wil het bedrijf geen uitspraken doen gezien de onzekerheid over de economische ontwikkelingen.