ANWB stopt samenwerking met VVV

DEN HAAG - De ANWB stopt met de samenwerking met lokale VVV-kantoren.

De bond heeft besturen en directies van 28 VVV-kantoren meegedeeld de contracten die tot eind dit jaar lopen, niet te verlengen. Dat liet de ANWB donderdag weten.

De samenwerking tussen de ANWB en de Vereniging voor Vreemdelingenverkeer begon in 1991. Op het hoogtepunt waren er ruim 60 gecombineerde ANWB/VVV-winkels. Inmiddels is dat aantal gedaald tot 28.

''De snelle afname van het aantal winkels heeft een negatieve invloed op de verhouding van kosten en omzet en zet een gezonde samenwerking onder druk'', licht de ANWB toe. Bovendien speelt verandering in het koopgedrag van de consument een rol. De bond kiest daarom voor de versterking van haar 68 eigen winkels in combinatie met haar website voor online winkelen.

''Het voortzetten van de huidige samenwerking heeft geen zin. Daarom willen we de samenwerking tijdig opzeggen'', liet de organisatie weten.

Informatiezuil

Koepelorganisatie VVV Nederland liet vorig jaar weten dat het aantal VVV-kantoren langzaam maar zeker afneemt. Plaatselijke VVV's krijgen steeds vaker de vorm van een agentschap of een informatiezuil.

De lokale kantoren zijn vaak afhankelijk van gemeentelijke subsidies waarop wordt gekort. En de informatiezoekende toerist zoekt zijn heil op internet.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie