Initiatief Hollande en Merkel voor Europese economie

BERLIJN - De Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben dinsdag in Berlijn aangekondigd met een initiatief te komen voor de economische ontwikkeling in Europa.

Ze willen daarmee de economische groei en het concurrentievermogen in Europa stimuleren. Het initiatief wordt in mei voorgelegd aan de andere leden van de EU.

''We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheden voor het overwinnen van de crisis in de Europese Unie'', zei Merkel op een persconferentie ter gelegenheid van de viering van de 50e verjaardag van het Frans-Duitse vriendschapsverdrag dat het naoorlogse Europa heeft bepaald. In Duitsland en Frankrijk samen wonen 145 miljoen van de 500 miljoen EU-burgers.

De twee leiders hebben ook beklemtoond dat ze samen aan een compromis werken voor een akkoord over de nieuwe begroting voor de EU. Hollande zei dat beide landen de wil hebben het eens te worden en ''er moet een balans worden gevonden tussen nationale belangen en solidariteit binnen de unie.''

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie