Fusie HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf mag

DEN HAAG - Het HagaZiekenhuis (regio Den Haag) en de Reinier de Graaf Groep in Delft mogen fuseren. 

Dat maakte de Nederlandse Mededingingsautoriteit maandag bekend. Die onderzocht of een fusie negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor de concurrentie in de regio, maar dat blijkt niet zo te zijn.

''Er blijven voldoende andere ziekenhuizen over waar patiënten naartoe kunnen gaan als zij niet tevreden zijn over het aanbod van het HagaZiekenhuis en/of de Reinier de Graaf Groep”, meldt Henk Don, bestuurslid van de NMa.

Ook is er volgens de NMa bij de andere ziekenhuizen in de regio voldoende capaciteit om extra patiënten op te vangen, mocht dat nodig zijn.

Prijsstijging

De NMa heeft voor het onderzoek de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de concurrerende ziekenhuizen en zorgverzekeraars die actief zijn in de regio geraadpleegd.

De NZa geeft geen oordeel over eventuele risico's van de voorgenomen fusie, maar heeft wel gewaarschuwd voor een mogelijke prijsstijging. "De voorgenomen fusie kan mogelijk negatieve gevolgen hebben voor de betaalbaarheid van de ziekenhuiszorg in de regio. De prijzen voor klinische en niet-klinische ziekenhuiszorg kunnen door de fusie tussen de 4 en 9 procent stijgen", zo schreef de NZa aan de NMa.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie