AMSTERDAM - De Zuidas in Amsterdam is een plaatsje geklommen op een wereldwijde ranglijst van duurste vestigingsplaatsen voor kantoren. Met een huurprijs van 418 euro per vierkante meter per jaar staat het bedrijvenpark nu op de 16e plek. Dat heeft de samensteller van de lijst, bedrijfsmakelaar Cushman & Wakefield Healey & Baker, woensdag gezegd.

"De stijging op de ranglijst heeft vooral te maken met een daling van de huursommen op andere onderzochte locaties", aldus de makelaar. De duurste zakenwijk is het Londense West End, waar bedrijven voor een vierkante meter jaarlijks 1367 euro moeten neertellen. In nummer twee, het zakendistrict van Parijs, is dat euro.

Wereldwijd daalden de huurprijzen voor kantoren vorig jaar gemiddeld 3 procent. "Dit is beduidend minder dan de daling van 7 procent het jaar daarvoor. Dat is een teken van een naderende stabilisatie van het huurprijsniveau", zegt Cushman & Wakefield Healey & Baker, die hetzelfde verwacht voor de Nederlandse markt voor kantoorpanden.