AMSTERDAM - De bezwaren van Greenchoice tegen een eerder opgelegde boete zijn door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) afgewezen. Dat heeft de NMa dinsdag laten weten.

De groene-energieleverancier kreeg eind 2011 een boete opgelegd van 7,2 miljoen euro, omdat zij veel overgestapte klanten geen eindafrekening stuurde. De boetes voor twee voormalige bestuurders van Greenchoice worden wel verlaagd.

Greenchoice maakte onder meer bezwaar tegen de hoogte van de boete. Ook stelt de energieleverancier onder meer dat netbeheerders de meterstanden laat doorgaven aan Greenchoice, waardoor de eindafrekening aan klanten niet binnen te wettelijke termijn kon plaatsvinden. De NMa ging niet mee in die bezwaren.

Boetes

De twee oud-bestuurders kregen in juli vorig jaar in dezelfde zaak ook nog eens een boete opgelegd van 450 duizend euro per persoon. Deze boetes worden verlaagd naar 404 duizend euro, omdat de bestuurders hebben meegewerkt aan het alsnog versturen van de eindafrekeningen.

Voormalige klanten van Greenchoice hadden nog 8,6 miljoen euro tegoed van de energiemaatschappij. Alleen als klanten zelf vroegen om de eindafrekening, werd deze door Greenchoice opgestuurd.