AMSTERDAM - Diverse IT-bedrijven vragen duurdere werknemers om salaris in te leveren. 

Dat meldde het Financieele Dagblad maandag op basis van gesprekken met de bestuurders van bedrijven als Capgemini en Ordina.

De salarisverlaging loopt bij Capgemini in sommige gevallen op tot 10 procent en raakt 400 veelal oudere werknemers.

Bij automatiseerder Ordina komt demotie volgens personeelsdirecteur Wouter van Essenberg op beperkte schaal voor, als salarissen niet meer aansluiten op de marktwaarde. Het gaat daarbij ''vaker'' om oudere werknemers, zei hij tegen het FD.

Ontslagronde

Bestuurder Jeroen Versteeg van Capgemini hoopt met zijn aanpak een nieuwe ontslagronde bij zijn bedrijf te kunnen vermijden. ''Ik geloof echt dat dit in het belang is van de continuïteit van het bedrijf. Dat ik er niet de populariteitsprijs mee win, dat zij dan maar zo.''

Vakbonden

Vakbonden zijn woest dat oudere werknemers loon in moeten leveren. "Dit is onderdeel van de totaalvernietiging van de oudere werknemer'', stelt Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie, maandag. "Het komt bij mij over als een verkapte ontslagronde'', zegt FNV-bestuurder Bob Bolte.

Capgemini kampt met stevige concurrentie uit onder meer India en hoopt met het korten op de salaris jongere werknemers meer ruimte te geven.

Castelein noemt dat een eenzijdige maatregel: "We zijn best bereid mee te denken als er problemen zijn, maar die lossen we dan op aan de cao-tafel. Als er bezuinigd moet worden op de lonen moeten niet alleen ouderen de dupe worden, die weinig kans hebben een andere baan te vinden. De managers en grote mannen die hun zakken vullen, kunnen ook best wat inleveren", aldus de vakbondsman.

Loonoffers

Bolte van FNV zag het het afgelopen halfjaar vaker dat er zware loonoffers worden gevraagd. "Bijvoorbeeld zzp'ers die gevraagd worden om in één klap 20 procent in te leveren, omdat 'de markt zo is veranderd'.

De werknemers die bij Capgemini niet instemmen, krijgen te horen dat ze dan niet kunnen worden neergezet bij klanten omdat het project dan niet genoeg zou opleveren. Met andere woorden, stem je niet in, dan vlieg je eruit'', zegt de bestuurder.

Reactie Capgemini

Jeroen Versteeg, bestuurder bij Capgemini, kan zich niet vinden in de woorden van de vakbondslieden. "Het is niet zo dat wij alleen oudere werknemers hebben gevraagd in te leveren. Wij hebben de marktwaarden van alle personeelsleden op een rijtje gezet en zijn er achtergekomen dat een aantal dan te veel verdient. In de praktijk zijn dat weliswaar geen mensen van 23, maar er zitten ook mensen van bijvoorbeeld 34 jaar bij."

Volgens Versteeg is de maatregel onderdeel van een 'breder transformatieprogramma' dat juist als doel heeft de werkgelegenheid binnen de Nederlandse tak van Capgemini te behouden.

"Dat mensen die niet willen inleveren worden ontslagen, zijn niet mijn woorden. Als zij weigeren willen wij met hen in discussie of we hun werkzaamheden misschien op een andere manier meer met hun marktwaarde in overeenstemming kunnen brengen.''