AMSTERDAM - Een herstructurering van de Portugese staatschuld is niet aan de orde. Het noodsteunprogramma is goed op weg.

Dit vertelt Christine Lagarde, president van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), in een interview met het Portugese nieuwsblad Expresso.

"De Portugese autoriteiten zijn vastbesloten om te doen wat nodig is om het programma af te maken en zo weer toegang te krijgen tot de kapitaalmarkten", aldus Lagarde.

Portugal kreeg in 2011 noodsteun ter waarde van 78 miljard euro. Het land voldeed grotendeels aan de eisen die door het IMF en de Europese Unie waren gesteld en vorig jaar werden de strenge begrotingsdoelstellingen afgezwakt.

Inspectie

Lagarde verwacht dat het IMF de volgende lening aan het land zal goedkeuren nadat er een inspectie in de herfst is geweest.

Portugal gaat volgens de planning in het derde kwartaal van dit jaar weer proberen te lenen van de kapitaalmarkten. Veel economen denken dat het dan nog te vroeg zal zijn en dat de overheid weer een beroep moet doen op noodsteun.

Alles over de schuldencrisis