AMSTERDAM - De NS is op zoek naar een energieleverancier die het bedrijf voor zijn volledige energiebehoefte groene stroom kan leveren. 

De vraag van de NS is zo groot dat Nederland 25 procent meer groene stroom zou moeten gaan produceren, meldt het spoorbedrijf woensdag.

De NS is met alle grote energieleveranciers in gesprek of dit technisch mogelijk is. Als het te duur is om de groene stroom in Nederland op te wekken, wil de NS een deel van de stroom uit het buitenland halen.

De spoorwegen verwachten in 2016 een terrawattuur aan stroom te gebruiken. In Nederland wordt op dit moment vier terrawattuur aan groene stroom geproduceerd. De NS wil in 2016 volledig over zijn op groene stroom. Op dit moment is tien procent van de stroom die de spoorvervoerder gebruikt groen.

Vooruithelpen

“Als één van de grootste en voorspelbare afnemers van elektriciteit in ons land willen wij het initiatief nemen om een beweging in de markt voor groene stroom te creëren die Nederland echt vooruithelpt”, zegt directielid Michiel van Roozendaal, die bij de NS verantwoordelijk is voor duurzaamheid.