AMSTERDAM - Pakketjes met kostbare inhoud zijn niet veilig bij PostNL.

Daarom adviseert de Federatie Goud en Zilver haar achterban van juweliers, horlogemakers en gouden edelsmeden geen zaken meer te doen met de postbezorger.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag. PostNL ontkent de aantijgingen.

Het laatste halfjaar zou vermissing en diefstal van goud, zilver, edelstenen en juwelen aan de orde van de dag zijn, laat federatiedirecteur Beeuwke Keizer aan de krant weten.

Beschermen

Of de pakketjes aangetekend of verzekerd zijn, maakt volgens de federatie niet uit. "Wij willen onze branche beschermen tegen deze onveilige situatie, die hen veel problemen oplevert en veel geld kost."

Overleg met PostNL heeft volgens de federatie niets opgeleverd. "PostNL heeft de boel gewoon niet op orde. Het is niet gebruikelijk, maar wij hebben de 1250 ondernemers van onze branches aangeraden met andere pakketdiensten zaken te doen."

Ontkennen

PostNL ontkent de beschuldigingen. Volgens een woordvoerder van de postbezorger is er geen verhoging zichtbaar in vermissing en diefstal van goud, zilver of juwelen.

Wel adviseert de zegsman juweliers gebruik te maken van een speciale dienst die pakketten extra beveiligd vervoert. Nu gebeurt dat nog weinig, laat hij weten.