HOUTEN - CNV Metaal en Electro wil dat de aandeelhouders van Philips in het geweer komen tegen de de forse stijging van de beloning van de top van het electronicaconcern.

De vakgroep van de CNV Bedrijvenbond gaat de aandeelhouders donderdag tijdens hun jaarlijkse vergadering oproepen hun verantwoordelijkheid te nemen en heeft een open brief geschreven over de beloning van de Philips-top.

956.000 euro

Vorig jaar liepen de loonkosten, inclusief de bonussen, van de Philips-top met 22 procent op naar 3,8 miljoen euro. Bestuursvoorzitter G. Kleisterlee zag zijn vaste salaris stijgen met 18,5 procent naar 956.000 euro.

De bonden reageerden als door een wesp gestoken. De CNV Bedrijvenbond vindt de stijgingen een bevestiging van het vooroordeel van zakkenvullers. "Ik vind het godgeklaagd", brieste vakbondsbestuurder A. Bot.

Bijdrage

De CNV Bedrijvenbond wil dat de aandeelhouders Philips ertoe aanzetten zijn bijdrage te leveren aan de naleving van het Najaarsakkoord, waarin de sociale partners en de overheid afspraken dat er dit jaar geen structurele loonsverhogingen zouden worden gegeven. "De stijging van de beloning van topman Kleisterlee draagt hieraan niet bij. Integendeel", schrijft de overkoepelende vakcentrale CNV aan de aandeelhouders.

Het CNV noemt het wrang dat een bedrijf als Philips voortdurend banen schrapt en werknemers ontslaat, terwijl de top steeds meer geld binnenhaalt. Het gedrag van Kleisterlee en zijn collega's tast de voedingsbodem aan voor naleving van het Najaarsakkoord, stelt de vakcentrale. Het vormt daarmee een bedreiging voor het herstel van de economie. Dat herstel is volgens de vakorganisatie cruciaal voor werknemers en werklozen, maar ook aandeelhouders profiteren van een gezonde economie.

'Bezijden de realiteit'

Philips-topman Kleisterlee stelt dat de weergave van de CNV-brief "eenzijdig is en bezijden de realiteit". De bestuursvoorzitter schrijft in een brief aan de vakcentrale dat het elektronicaconcern zich wel degelijk houdt aan centrale afspraken tussen werkgevers- en werknemersorganisaties.

"Sterker nog, de gemiddelde stijging van het salaris van leden van de raad van bestuur van Philips heeft de afgelopen jaren onder het niveau van de ontwikkeling van de contractlonen in de CAO gelegen. In 2002 hebben we als raad van bestuur, gezien de situatie bij Philips, vrijwillig afgezien van de bonusbetaling waarop we recht hadden", aldus Kleisterlee. Verder wijst hij erop dat de opstelling van het CNV niet bijdraagt aan het aantrekkelijk houden van het vestigingsklimaat voor grote ondernemingen in Nederland.