Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland is het niet eens met de conclusies uit het Rapport Mans

'Kamp geeft Thermphos goede hoop'

DEN HAAG - Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil er alles aan doen om een overname van de vorige week failliet verklaarde fosforfabriek Thermphos in Vlissingen-Oost zo aantrekkelijk mogelijk te maken.
Door ANP

''De minister is bereid investeerders garanties en innovatiebudgetten te geven.''

Dat zei FNV-bestuurder Liliane Schoone donderdag na een bijna 2 uur durend gesprek met Kamp en de ondernemingsraad van Thermphos.

Een van de mogelijkheden is het 'groener' maken van het bedrijf. Schoone vond dat het gesprek ''goed ging. De minister was goed geïnformeerd''.

Goedkoper

De fosforfabriek ging vorige week op de fles. Fosfor uit Kazachstan, dat tegen bodemprijzen op de markt kwam, deed Thermphos de das om. Thermphos wil op een milieuvriendelijke manier fosfor maken. Dat geeft mogelijk recht op innovatiebudgetten.

Met het faillissement staan de banen van een kleine 450 mensen op het spel. Schoone liet vorige week weten bang te zijn dat investeerders alleen oog zouden hebben voor lucratieve buitenlandse dochters van Thermphos.

''Kamp ziet het belang voor de werkgelegenheid. Staatssteun geven mag niet, maar hij probeert aantrekkelijke voorwaarden te scheppen voor investeerders die ook Vlissingen willen overnemen.’’


Lees meer over:

thermphos

Aanbevolen artikelen