RIJSWIJK - De Autoriteit Financiële Markten onderzoekt of Dragados en HBG zich aan de regels hebben gehouden bij de bieding van de Spaanse bouwreus op Hollandsche Beton Groep. Dat heeft het Rijswijkse concern woensdag bekendgemaakt.

De Autoriteit FM, de nieuwe naam voor de STe, wil vooral weten of de eerste openbare mededeling over de overname niet eerder had gemoeten. Volgens de regels dient een openbaar bod, zoals Dragados op 5 februari op HBG uitbracht, 'onverwijld' naar buiten te komen, zodra besloten is het uit te brengen. Deze regel is bedoeld voor een 'gerechtvaardigde koersvorming'.

HBG ziet het onderzoek "met het volste vertrouwen" tegemoet. Volgens een woordvoerder van de Rijswijkse bouwer en baggeraar is alles volgens de regels gebeurd. De Autoriteit geeft geen commentaar op de eigen acties en beperkt zich tot de mededeling dat het onderzoek er niet voor niets is.

Dragados wil minimaal 95 procent van de aandelen in handen krijgen. Het biedt daarvoor 21,25 euro per aandeel. Woensdag bij opening beurs noteerde HBG een koers van 20,97 euro.

Vooralsnog zijn er geen andere biedingen op HBG aangekondigd. Oorspronkelijk belager Boskalis heeft de handdoek in de ring gegooid en ziet af van een tegenbod. Ook van belangstelling van bouwbedrijf Heijmans, dat eerder aasde op de bouwpoot, is nog niets gebleken.

Het biedingsbericht komt uit in de week van 18 maart. Tot begin april kunnen de aandelen worden aangemeld. Kort daarvoor worden de aandeeelhouders op de hoogte gebracht.

/ECONOMIESpaanse groep neemt bouwconcern HBG over