AMSTERDAM – Deutsche Telekom verwacht dat de samenwerking tussen MetroPCS en T-Mobile USA miljarden euro’s gaat opleveren.

Dit vertelt voorzitter Ulrich Lehner in een vooruitblik op een interview met Wirtschaftswoche dat in handen is van persbureau Reuters.

Vorige maand verklaarde T-Mobile USA en MetroPCS dat ze wilden fuseren om het gezamenlijke marktaandeel te vergroten. Bovendien zou dit het makkelijker maken voor Deutsche Telekom om van T-Mobile USA af te komen. Het bedrijf wil de activiteiten in de VS niet meer doorzetten.

Op dit moment moet T-Mobile USA nog Verizon Wireless, AT&T en Sprint voor zich dulden als het gaat om marktaandeel. Het concern verliest de laatste jaren ook nog marktaandeel.

Meer informatie

MetroPCS verklaarde onlangs dat de Amerikaanse toezichthouder meer informatie nodig had om een oordeel te vormen over de fusie. Toch verwacht het bedrijf nog dat er in de eerste helft van 2013 duidelijkheid over komt.

Deutsche Telekom kocht de Amerikaanse divisie in 2001 voor 52 miljard dollar (40 miljard euro), maar heeft daar ondertussen al op moeten toeleggen. Deze fusie kost het concern naar verluidt 7 tot 8 miljard euro.