Boekhouder veiliger beroep dan monteur

ZEIST - Machinebankwerkers, monteurs, instrumentenmakers en reparateurs lopen het grootste risico in een gevaarlijke situatie terecht te komen op het werk. 

Wie een veiliger beroep wil uitoefenen, verkiest en carrière als verzekeringsagent, boekhouder of makelaar. Dat maakte het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu RIVM donderdag bekend.

Het RIVM onderzocht hoe groot de kans is dat iemand in Nederland tijdens zijn werk een ongeval krijgt. Het aantal uren dat een werknemer gevaar loopt is in 2011 met 3,7 procent gedaald ten opzichte van het vorige onderzoeksjaar 2006.

Hoogte

Voorbeelden van gevaarlijke situaties zijn werken op hoogte, werken met elektriciteit of machines, de kans op vallende voorwerpen of op confrontatie met agressieve mensen.

Het RIVM bevroeg 25.000 mensen voor het onderzoek. Daaruit bleek dat 90 procent van de ondervraagden in situaties werkt waarbij ze kunnen struikelen of uitglijden.

De Nederlandse beroepsbevolking stond daar vorig jaar 4,3 miljard uur aan bloot. Op de tweede plaats staat vallen van een vaste trap of helling: 62 procent liep daarop het risico, in aantal uren 353 miljoen.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie