Nationale-Nederlanden Bank binnen een jaar actief

AMSTERDAM - De Nationale-Nederlanden Bank, een fusie van de bankactiviteiten van Nationale-Nederlanden en WestlandBank Utrecht, wordt over zes tot twaalf maanden actief op de Nederlandse markt voor consumenten.

ING maakte maandag bekend dat een aantal activiteiten van WestlandUtrecht Bank worden samengevoegd met de "retailbankingactiviteiten" van Nationale-Nederlanden.

De nieuwe Nationale Nederlanden-bank moet "een concurrerende retailbank op de Nederlandse markt worden met haar eigen financieringsmogelijkheden en een breed distributienetwerk".

"We streven ernaar om dit ergens in de komende zes tot twaalf maanden vorm te geven", reageert een ING-woordvoerder.

Beursgang

Daarna wordt de bank verkocht als onderdeel van het aangepaste herstructureringsprogramma dat het concern van de Europese Commissie moet uitvoeren omdat het in 2008 10 miljard euro staatssteun ontving.

ING streeft ernaar om Nationale Nederlanden met een beursgang af te stoten, “maar hoe lang dit duurt valt nog te bezien”, aldus de woordvoerder. “Als er zich een koper meldt, zullen we dit uiteraard ook overwegen.”

Nationale Nederlanden is nu nog vooral een verzekeraar, al beschikt het bedrijf wel over een bankvergunning. Zo kan het bedrijf bankspaarproducten aanbieden.

Online

De nieuwe bank zal waarschijnlijk niet snel over eigen filialen beschikken. Logischer is het dat de bank vooral online te werk gaat.

"We hebben met de Postbank in Nederland en ING Direct in de VS al veel ervaring opgedaan in het werken zonder kantoren", aldus de woordvoerder.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie