Meeste nieuwe bedrijven in grote steden

AMSTERDAM - De vier grootste gemeenten van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) zijn onder starters het populairst om een bedrijf te starten. 

In die gemeenten zijn er echter ook veel bedrijven die zich opheffen. Daarom voert Enschede de lijst van gemeenten aan met de hoogste startersquote (de meeste nieuwe vestigingen van bedrijven in verhouding tot het aantal vestigingen). 

Dit blijkt uit cijfers over 2011 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

De top tien lijst wordt verder gevormd door Rotterdam, Beesel, Almere, Amsterdam, Den Haag, Delft, Amersfoort, Westervoort en Utrecht. 

Dichtbevolkte gebieden hebben vaak de meeste starters. Amsterdam staat bovenaan de lijst van gemeenten met de meeste starters per 10.000 inwoners. Opvallend is dat de regio Parkstad Limburg, één van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland, juist weinig starters  heeft. Dit is het gevolg van vergrijzing en ontgroening in deze regio, aldus het CBS. 

 

De meeste nieuwe vestigingen worden opgericht in de zakelijke dienstverlening, bouw en handel. In Amsterdam en Utrecht starten meer bedrijven in de culturele sector. 
 

 

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie