AMSTERDAM – De bonden en bouwbedrijf Volker Wessels hebben begin deze week een nieuwe principeakkoord bereikt over de ontslagen binnen het bedrijf.

Dit heeft FNV Bouw woensdag bekend gemaakt. Al eerder bereikten de bonden een principeakkoord, maar dit werd door de werknemers afgewezen. De vakbond benadrukt dat het nieuwe akkoord een verdienste is van de actiebereidheid van leden.

Bij de Volker Wessels-dochters verdwijnen in totaal driehonderd banen.

Er is afgesproken dat de ww-uitkering van werknemers die worden ontslagen, door Volker Wessels met 17,5 procent wordt aangevuld. Ook zal het bedrijf werknemers twee jaar lang 'intensief begeleiden' naar ander werk.

Vrijwillig

Dit traject is vrijwillig. Wanneer werknemers voor dit traject kiezen, ontvangen zij in eerste instantie alleen de aanvulling op hun ww-uitkering.

Als ze na twee jaar geen nieuwe baan hebben gevonden, ontvangen zij alsnog de ontslagvergoeding. Daarbij wordt de kantonrechtersformule met een correctiefactor 0,9 toegepast.  Bij werknemers die niet aan het traject deelnemen geldt een correctiefactor van 0.6. 

Hans Crombeen van FNV Bouw adviseert in een reactie de werknemers wel gebruik te maken van het werk-naar-werk traject.

In het eerste akkoord was de deelname aan het werk-naar-werk traject nog verplicht, wat tot veel weerstand leidde onder de werknemers.