NEW YORK - Superstorm Sandy heeft een geschatte 50 miljard dollar aan schade en economische verliezen veroorzaakt in de Amerikaanse noordoostelijke regio. 

In de staat New York bedraagt de schade alleen al 33 miljard dollar. Dit maakte gouverneur van New York Andrew Cuomo donderdag bekend.

''Dat is een duizelingwekkend getal. Zeker gezien de financiële situatie waarin we al zaten'', zei Cuomo.

De storm die de oostkust 10 dagen geleden trof, liet 2,1 miljoen New Yorkers zonder stroom. Inmiddels teistert opnieuw een storm de metropool, met harde windstoten en sneeuwval.

Zo'n 150.000 mensen kwamen woensdag in de kou te zitten. Momenteel zijn nog meer dan 285.000 woningen en bedrijven in New York zonder stroom.

Sneeuw

De vroege sneeuwval zorgde voor een recordhoeveelheid sneeuw in de stad New York, melde The Wall Street Journal. Sinds 1869 was er niet zoveel meer gevallen.

Vergelijkbare zware sneeuwval was er tot dusver pas eind november in New York.Superstorm Sandy heeft een geschatte 50 miljard dollar aan schade en economische verliezen veroorzaakt in de Amerikaanse noordoostelijke regio. In de staat New York bedraagt de schade alleen al 33 miljard dollar.

Dit maakte gouverneur van New York Andrew Cuomo donderdag bekend. ''Dat is een duizelingwekkend getal. Zeker gezien de financiële situatie waarin we al zaten'', zei Cuomo.

Nieuwe storm

De storm die de oostkust 10 dagen geleden trof, liet 2,1 miljoen New Yorkers zonder stroom. Inmiddels teistert opnieuw een storm de metropool, met harde windstoten en sneeuwval. Zo'n 150.000 mensen kwamen woensdag in de kou te zitten. Momenteel zijn nog meer dan 285.000 woningen en bedrijven in New York zonder stroom.

De vroege sneeuwval zorgde voor een recordhoeveelheid sneeuw in de stad New York, melde The Wall Street Journal. Sinds 1869 was er niet zoveel meer gevallen. Vergelijkbare zware sneeuwval was er tot dusver pas eind november in New York.