AMSTERDAM - Univé biedt nieuwe klanten volgend jaar een zorgpremie van 97,15 euro, een korting van tien procent. 

Dat maakte de zorgverzekeraar dinsdag bekend. Univé lijkt hiermee voor overstappers de goedkoopste verzekering te worden.

De basispremie voor bestaande klanten van Univé bedraagt 107,95. Dat is een verlaging van 3,60 per jaar, ofwel dertig cent per maand. Hiermee wijkt Univé niet veel af van de andere zorgverzekeraars.

Zilveren Kruis Achmea meldde maandag de prijs gelijk te houden, terwijl Menzis een verlaging van vijftig cent doorvoert.

Korting

Zorgverzekeraars mogen verzekerden maximaal tien procent korting geven. Veel werkgevers bieden zo'n korting aan, maar ook leden van sportbonden en belangenclubs krijgen vaak een dergelijke collectieve korting.

Inclusief de nieuwkomerskorting is Univé van de grote namen nu de goedkoopste verzekering voor overstappende klanten, ziet Peter Ruys van vergelijkingssite zorgkiezer.nl. Hij noemt de stap van Univé om nieuwkomers altijd de maximaal mogelijke korting te geven opmerkelijk.

"Zij lijken hiermee vooruit te lopen op het nieuwe zorgstelsel van de nieuwe regering, waarin er minder concurrentie zal zijn", denkt Ruys. "Univé lijkt erop te gokken dat ze klanten die ze al binnen hebben, in het nieuwe systeem niet zo snel meer kwijtraken."