AMSTERDAM – Free Record Shop moet in 2014 weer winstgevend zijn. Een ander assortiment en een herstructurering zouden hiervoor moeten zorgen.

Dit vertelt de inmiddels afgetreden topman van het bedrijf en ondernemer Hans Breukhoven in een interview met De Telegraaf.

Bij Free Record Shop gaan onder druk van dalende cd-verkopen en een verslechterend consumentensentiment nog een onbekend aantal winkels dicht. Inmiddels zijn er in 2012 al tien winkels gesloten.

Een deel van de winkels wordt omgebouwd tot een Game Mania, een van de winkelketens van het moederbedrijf van Free Record Shop dat wel blijft groeien. Volgens Breukhoven blijft de verkoop van games en films ook nog op peil.

Streamingmuziekdienst

Het bedrijf gaat verder volgend jaar een streamingmuziekdienst beginnen naar het voorbeeld van Spotify, waar voor een klein bedrag naar een grote hoeveelheid aan muziek kan worden geluisterd. Ook verandert het assortiment in de winkels. Er zal meer kleine elektronica worden verkocht.

Breukhoven maakte afgelopen maand bekend vanaf november de leiding over het bedrijf over te dragen aan Herman Hovestad. Volgens Breukhoven is hij zelf niet de man die het concern door een herstructurering kan leiden.