AMSTERDAM - SNS Reaal onderzoekt de mogelijkheden voor een zogenoemde 'bad bank', waarin de problematische vastgoedportefeuille van dochterbedrijf Property Finance ondergebracht zou moeten worden.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad woensdag op basis van ingewijden.

Zakenbank Goldman Sachs zou al aan boord zijn bij SNS om een onderzoek te doen naar de opties om uit de financiële problemen te komen, schrijft de krant. ING, Rabobank en ABN AMRO zouden gepolst zijn om te investeren in de bank, maar hun eerste reactie zou afhoudend zijn geweest.

SNS zegt in de krant alleen dat alle opties worden bekeken, maar dat nog geen besluit is genomen. Eerder lekte uit dat de bank overweegt de verzekeringsbedrijven Reaal en Zwitserleven te verkopen.

In de eerste jaarhelft boekte de vastgoedtak van SNS een verlies van 131 miljoen euro. SNS waarschuwde daarbij dat de verliezen op leningen in de tweede jaarhelft niet afnemen door de slechte economie.

Terugbetalen

SNS moet de Nederlandse staat nog 848 miljoen euro terugbetalen en daarnaast ook nog eens de financiële buffers verhogen. De noodlijdende vastgoedtak bemoeilijkt de zoektocht van SNS naar dit kapitaal. Als SNS de zaken niet op orde krijgt, volgt mogelijk een boete van de Europese Commissie.