AMSTERDAM - Zeker 1300 werknemers bij KLM dreigen naar verluidt hun baan te verliezen. Dat schrijft De Telegraaf woensdag op basis van gegevens van de vakbonden van grond- en cabinepersoneel.

De luchtvaartmaatschappij moet in de komende twee jaar verder afslanken om uit de rode cijfers te blijven.

De vakbonden van grond- en cabinepersoneel en de KLM praten al langer over een nieuwe cao, maar tot nu toe is daar nog niets uitgekomen. Dinsdag werd het overleg opnieuw afgebroken. 

Een woordvoerder van KLM stelt tegenover NU.nl dat de cao-onderhandelingen slechts voor korte tijd zijn gestopt nadat maandag het concept regeerakkoord van het tweede kabinet Rutte werd bekendgemaakt. "Dat akkoord kan uiteraard van invloed zijn op de onderhandelingen", aldus de zegsman, die weerspreekt dat er bij KLM in Nederland banen op de tocht staan.

Ook de onderhandelaars van de FNV weerspreken het bericht. Volgens een woordvoerder is er geen sprake van aankomende gedwongen ontslagen. Wel zullen er in de komende jaren waarschijnlijk via natuurlijk verloop arbeidsplaatsen verdwijnen. Bij KLM werken ongeveer dertigduizend mensen.

In de derde week van november worden de onderhandelingen hervat.