ALMERE - De nettowinst van uitzendonderneming United Services Group (USG) is vorig jaar gedaald tot 14,7 miljoen euro vergeleken met 24,8 miljoen in 2002. De omzet nam af van 1,46 miljard euro tot ,30 miljard, zo heeft het bedrijf vrijdag meegedeeld. USG ziet nog geen herstel van de Nederlandse vraag naar uitzendkrachten.

"In Nederland zijn er helaas nog geen overtuigende ontwikkelingen waarneembaar die op een flink herstel van de uitzendmarkt duiden", aldus het bedrijf in een verklaring. Zo neemt de vraag vanuit de sector kantoren en de medische branche nog steeds af. Wel buigt de omzetdaling vanuit de industrie en de techniek op dit moment om.

Het resultaat stond vorig jaar onder druk van de magere economie in Nederland. Volgens de onderneming begon het bedrijfsonderdeel Start Nederland eind 2003 wel marktaandeel te winnen. USG kocht Start in 2002 om samen de economische tegenwind beter te doorstaan.

USG gaat zijn automatisering voor alle Nederlandse onderdelen gelijktrekken. Het denkt daarmee vanaf 2005 miljoenen euro's per jaar aan kosten te besparen.

De buitenlandse activiteiten van USG lieten een lichte stijging van de omzet zien. Met name in Spanje en België deed de uitzender goede zaken. In Duitsland en Italië verminderde het bedrijf zijn verliezen. "Op de uitzendmarkten van Italië, België en Spanje is op dit moment duidelijk sprake van groei. Voor de komende jaren staat een geleidelijke uitbouw van dat internationale netwerk hoog op de agenda, te beginnen in Duitsland, Spanje en Italië."

Ondanks de winstdaling verhoogt USG het dividend aan aandeelhouders met 62 procent naar 0,40 eurocent per aandeel.