NEW YORK - Wall Street is maandag gesloten vanwege de orkaan Sandy. Dat maakten beursbedrijven NYSE Euronext en Nasdaq maandag bekend.

NYSE schortte in eerste instantie alleen de fysieke handel op, maar sluit nu ook de elektronische handel, zo liet het bedrijf weten.

Het besluit is ingegeven door zorgen over het correcte verloop van de handel en de veiligheid van werknemers.

Verwacht wordt dat een deel van New York onbereikbaar zal zijn met het openbaar vervoer. Mogelijk zal er ook sprake zijn van schade, overstromingen en stroomstoringen. Er is een kans dat de beurzen ook dinsdag gesloten blijven.

Obligaties

De obligatiemarkten, die vrijwel geheel elektronisch opereren, zijn maandag waarschijnlijk wel geopend, maar alleen in de ochtend. Verscheidene grote bankbedrijven adviseren personeel vanuit huis te gaan werken.

Het is voor het eerst sinds 1985 dat de beurzen op Wall Street gesloten blijven vanwege weersomstandigheden. Toen raasde de storm Gloria over de Amerikaanse oostkust, meldt de krant The New York Times.

Het kwam wel meerdere keren voor dat de opening van de beurzen iets werd uitgesteld, onder meer door een sneeuwstorm in januari 1996. De handel bleef enkele dagen gesloten na de aanslagen op 11 september 2001.