AMSTERDAM - De effectenbeurs in Amsterdam imponeerde dinsdagochtend bepaald niet. De AEX-index gaf tegen half elf een minieme daling te zien op 511,15 punten. Dat was dan nog voornamelijk te danken aan Getronics. Het elektronicaconcern boekte ,5 procent bij op 3,42 na bekendmaking van de cijfers over 2001.

Bekijk video

Getronics kwam na een forse afboeking op goodwill met een verlies van een miljard euro, maar beleggers beoordeelden het uitgangspunt van het concern als goed. Behalve Getronics gaf alleen VNU bij de grote fondsen een afwijking van enige importantie te zien. De koers ging 2,8 procent omhoog naar 36,84 euro.

Midkap

De middelgrote fondsen deden het wat beter. De MidKap-index steeg met 0,5 procent naar 505,31 punten. Goed in de markt lagen Laurus, KLM en Randstad.

Van de andere grote beurzen was die in Londen onveranderd. Parijs stond 0,35 procent in de min en Frankfurt deed het 0,4 procent slechter. Over het algemeen was er sprake van winstnemingen na de betrekkelijk sterke koersstijgingen maandag.

Euro

De euro liet een koers zien van 0,8685 dollar en was daarmee lager dan het slot van maandag, dat op 0,8705 dollar was uitgekomen. Tegen het pond sterling deed de Europese munteenheid ,6110. Dat was niet veel anders dan de 0,6115 maandag bij het eind van de handel.