CAPELLE A/D IJSSEL - Oprichter en grootaandeelhouder Hans Breukhoven zet een stap opzij binnen de Free Record Shop.

Herman Hovestad, voormalig (interim-)directeur bij Syntens, Thieme en Dell Europa, krijgt de dagelijkse leiding als de nieuwe chief executive officer (ceo).

Dat maakte de topman vrijdag zelf bekend. Breukhoven blijft wel aan als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij gaat zich nu vooral richten op ontwikkeling, vastgoed en strategie.

''We hebben de afgelopen tijd twee saneringsronden gehad en ik heb mij gerealiseerd dat anderen dat beter kunnen aansturen dan ik. Je moet als ondernemer ook durven toegeven dat je ergens niet zo goed in bent'', aldus de platenbaas, die volgende week zijn 66e verjaardag viert.

Krimp

De wijziging in de raad van bestuur werd vrijdag door de keten naar buiten gebracht. Cees van Wijngaarden wordt verantwoordelijk voor de financiële zaken. Serge Couvreur blijft aan als commercieel verantwoordelijke.

Free Record Shop kampt met een krimpende entertainmentmarkt en een verschuiving naar betaalde en onbetaalde digitale producten. Vorig jaar werd het kantoor in België gesloten en sloot muziekwinkel Fame de deuren. De twee nieuwe bestuurders moeten de leiding in staat stellen 'het bedrijf verder te optimaliseren'.