DIEMEN - Randstad, 's werelds op een na grootste uitzendconcern, heeft in het derde kwartaal de Europese marktomstandigheden verder zien verslechteren.

In Noord-Amerika en het Verre Oosten deden de markten het nog overwegend goed. Dat blijkt uit cijfers die donderdag werden gepubliceerd.

De omzet per werkdag zakte in Europa met 7 procent, na een teruggang van 4 procent in het voorgaande kwartaal.

Volgens Randstad was in de meeste Europese landen een geleidelijke verslechtering te zien. In Frankrijk, maar ook in Duitsland ziet het bedrijf een meer uitdagend marktklimaat.

Noord-Amerika

In Noord-Amerika was sprake van een omzetgroei van 4 procent en in Japan met 7 procent. In Latijns-Amerika ging de omzet met 23 procent omhoog, maar in Australië daalde die met 7 procent.

De totale omzet van Randstad nam in het afgelopen kwartaal met 4 procent toe tot 4,4 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) nam met 8 procent af tot 161,4 miljoen euro.

Randstad gaf aan op koers te liggen om zijn besparingsdoelstelllingen van 70 tot 100 miljoen euro op jaarbasis aan het einde van het tweede kwartaal van 2013 te realiseren. Het concern gaf aan wel herstructureringskosten te verwachten in het vierde kwartaal van dit jaar.