Pensioenuitvoerder APG schrapt 800 banen

HEERLEN - Pensioenuitvoerder APG schrapt de komende 4 jaar 800 van de 4000 banen. De meeste banen verdwijnen op het hoofdkantoor in Heerlen.

Dit heeft de pensioenuitvoerder maandag bekend gemaakt. APG verwacht dat 60 procent van de banen via natuurlijk verloop verdwijnt, maar er zullen ook gedwongen ontslagen moeten plaatsvinden.

De reorganisatie vloeit voort uit de fusie met Cordares in 2008. De maatregelen moeten leiden tot het terugdringen van de kosten en het verbeteren van de efficiency van de bedrijfsvoering.

''Dit met het doel het bedrijf ook in de toekomst gezond te houden'', laat het bedrijf weten. Volgens APG zijn het momenteel "moeilijke tijden voor de pensioensector", omdat wegens de gedaalde dekkingsgraden verlagingen van pensioenen aanstaande zijn.  "In deze context letten pensioenfondsen vanzelfsprekend scherp op de
kosten."

Pijnlijke maatregelen

De aanpassingen kunnen volgens APG-topman Dick Sluimers ''helaas niet plaatsvinden zonder dat we pijnlijke maatregelen nemen''.

De medewerkers die hun baan kwijtraken, worden geholpen bij het zoeken naar ander werk. Met de vakbonden is een sociaal plan afgesproken.

Details daarover wil het bedrijf niet kwijt. Volgens Limburgse kranten zouden boventallige medewerkers een vertrekpremie meekrijgen van 1 maal de oude kantonrechtersformule.

Lees meer over:
APG

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie